Jdi na obsah Jdi na menu

Au, au, auuu

    Au. Au. Au. Auuuu. 

Takhle nějak začalo moje páteční ráno.

Zablokovaným krkem. Pro pořádek, ten krk jsem měl zablokovaný už ve čtvrtek odpoledne. Ten zbytek čtvrtečního dne stál za nic, byl jsem bez nálady, konverzaci s přáteli jsem decentně odbyl, za což bych se jim měl omluvit, a pospíchal domů, abych si lehnul a popřípadě si krk namazal nějakou mastí z domácí lékárničky. Když jsem konečně dorazil domů, sundal jsem si tašku a ze skříně vyndal starý a zaprášený cestovní polštářek, takový ten polštář do ’U’, který si koupíte do letadla nebo do autobusu a nakonec stejně zjistíte, že se na něm spát nedá a jen zabírá místo. Nicméně na jednu věc ho používám, na případy jako je tento, je to dobrá věc na spaní, v posteli ovšem, když máte bloknutý krk a je potřeba mít ho v klidu a ve stabilizované poloze. V pátek jsem se probudil, zjistil jak je na tom krk, a řekl si, že dnes ne, dnes se škola nekoná. Po deseti minutách vstávání, proloženém jau, au, a pár nadávkami jsem snědl topinku, vypil čaj, namazal krk Thermolkou a šel si opět lehnout, samozřejmě se svým “zdravotním” polštářem.

     Co jsem dělal přes den? Dobrá to otázka. Celkem rád sleduji ČT1 nebo ČT24 a dnes tomu ze začátku nebylo jinak, ale trochu mě pobouřilo jejich dnešní téma, které evidentně bylo jen a pouze coronavirus a jeho následky v Česku. V tuto chvíli se mi potvrdil názor, že Česká Televize zatím patří k těm věrohodnějším médiím, narozdíl třeba od Novy nebo TV Prima, o TV Jaromíra Soukupa, chci říct Barrandov se ani nezmiňuji. Na ČT odvysílali reportáž o panikařejících lidech, skupující trvanlivé potraviny, a skutečně, i v našem zapadlém Penny v Bohnicích (což samo o sobě dost vysvětluje) zmizely z regálů balíky těstovin a mouky a dalších věcí, které bych stejně od poslední rekonstrukce ani nenašel, potažmo vůbec nehledal. Paradoxně všichni skupují trvanlivé potraviny, přičemž potraviny bohaté na vitamíny a minerály jako ovoce a zelenina zůstávají ležet ladem. Toto je kladná informace pro nás normální, že pokud onemocníme, budeme si moct koupit citron a zázvor do čaje. Výjimečně, ale opravdu výjimečně souhlasím s panem Babišem, když tvrdí, ať se lidé nezásobí a jsou v klidu, ale na druhou stranu efekt reverzní psychologie by mohl přimět lidi panikařit, nakupovat a tím pádem i navýšit zisk Agrofertu, takže comme ci comme ça, no.

     Večer se to trochu vrátilo do normálu, krk trochu povolil, ČT24 vysílalo ‘90’ ČT24’, kde probírali drogy v ČR a jak se k nim dostanou mladiství, potom jsem 'switchnul’ na comedy club, kde nabral inspiraci na další tvorbu a nakonec usnul u Červeného trpaslíka. Bonne nuit.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář