Jdi na obsah Jdi na menu

Novoroční předsevzetí

Novoroční předsevzetí

 

    Nový rok, Země ukončila svůj další oběh okolo Slunce. Je to ta část roku, kdy se strašlivý rok chýlí ke konci a začíná nový rok, který, jak doufáte bude fajn, ale stejně nebude. Pro vás to však znamená dát si novoroční předsevzetí.

    Novoroční předsevzetí je nejpoužívanější fráze tohoto období, hned na druhém místě se nachází fráze “no nic, tak to zkusím příští rok”. Předsevzetí si dáváme v domnění, že se z nás stanou lepší lidé, že budeme mít čistší a zdravější plíce, když přestaneme kouřit, a že zhubneme vánoční kila, kterým se od března říká jen kila. Protikuřácké žvýkačky a všelijaké jiné pomůcky jsou všude vyprodané a v obchodech se to hemží lidmi utrácející majlant za bio, raw potraviny, které se jim zkazí dřív, než je stačí naložit do svého Priusu. Posilovny se od nového roku hemží jak mraveniště lidmi týrající svá těla tak, že jim až pomalu praskají svaly a šlachy. Tito lidé pak druhý den ráno zjistí, že nedokážou típnout ani budík, a že jestli chtějí na toaletu, musí se plazit jako hlemýžď a přinejhorším za sebou zanechávají i cestičku. Takto to jde pár týdnů až se nakonec celoroční permanentka do posilovny ocitne pod nánosem prachu.

    Jediné, co z toho plyne jsou utracené peníze, namožené svaly a špatné svědomí z toho, že místo návštěvy posilky jste snědli tác vánočního cukroví. Co tedy přeskočit ty zlé části a rovnou se usadit do křesla s hrnkem horkého kakaa, tácem vosích hnízd a pustit si Tři oříšky pro Popelku nebo vánočního Shreka.

    I když musím říct, že jedno předsevzetí si přeci jen dám. Dám si předsevzetí odeslat všechny články ještě před uzávěrkou, ale stejně vím, že to nedokážu, protože už teď, co píši tento článek jsem značně ve skluzu a mám co dělat abych to stihnul.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Katka - tip

10. 1. 2022 11:30

Řekla bych, že nám chybí ta správná motivace a motivace, že to děláme opravdu kvůli sobě a že chceme být zdraví kvůli sobě, ne bychom vypadali dobře pro okolí. Třeba. :-) Fajn je sestavit si nástěnku vizí a třeba se projít v přírodě a přemýšlet, co mě může tento udělat šťastnou. Důkladně si to ujasnit. To je asi nejtěžší. Já chci pro letošek zcela zjednodušit svůj materiální život. Počínaje minimálním nakupováním jídla a věcí, rozloučení se se nepotřebnými věcmi i lidmi, s nimiž nesouzním a nenakupování hmotných dárků. Místo toho třeba poukaz na masáže, něco vyrobit, nebo se jako rodina domluvit na něčem pořádném. Třeba let balonem. To je i můj sen. Pokud mohu, sdílím zdroj https://www.impresio.eu/products-list/zazitky-ve-vzduchu Třeba to někoho inspiruje.