Jdi na obsah Jdi na menu

Star Dance, aneb když Británie odchází

Star Dance, aneb když Británie odchází.

    Před nedávnem jsem zhlédl můj první celý díl Star Dance, a jelikož nejsem tanečník a tanci rozumím asi tak, jako Vy rozumíte speciální teorii relativity, posuzoval jsem vystoupení podle toho na jakou hudbu tančili a jak jim to šlo. Jen mě pokaždé zarazilo, když porota zmiňovala chyby, které já ani za mák neviděl. Za toto můžu vinit svou neznalost a nezběhlost v tanci. Jediná věc, která mě naštvala více než protivný porotce, bylo to, jak moderátor Marek Eben - moderátorská klasika - natahuje rozhodující část. V soutěži jde o to, kdo vypadne a kdo zůstane, to kdo vypadne se vždy dozvídáme na konci dílu, ale strašně zdlouhavě. Kdyby to bylo na mně, to kdo vypadne byste se dozvěděli hned.

    A v tu chvíli jsem si něco uvědomil. Star Dance je jako Brexit. Nevěříte? Pojďme si to sesumírovat, tak tedy Star Dance - pochází z Británie, má několik epizod, konec se natahuje a jde tam o to, kdo odejde. A nyní Brexit - pochází z Británie, má několik epizod, konec se natahuje a jde o to, že Británie odejde. To je podoba, co?

    Ale když už se tu bavíme o Brexitu, měl bych osvětlit o co jde. Nuže, Brexit je věc, která vznikla za vlády Davida Camerona, šla přes Theresu Mayovou, která je v podstatě takovou obdobou Železné Lady - Margaret Thatcherové, takže ji můžeme nazvat Plastová Lady, kvůli jejímu setrvání a politické ohebnosti. Nyní se Brexitu ujal Boris Johnson, bývalý londýnský starosta a ten chlápek, který chodil po laně, když se konaly olympijské hry. Mnozí lidé nazývají Borise "Anglickým Donaldem Trumpem" a mají pravdu. To mi připomíná článek od britského kolegy autora, Jeremyho Clarksona, který nás varuje, ještě za Cameronovy vlády, ať si dáme pozor, že jinak u moci může skončit právě někdo podobný Donaldu Trumpovy. Tehdy jsem se otřásl hrůzou.

    Pokud bychom si měli rozebrat Johnsonovy kiksy a přeskočili bysme jeho vlasy a podivnou zálibu v autobusech, dostali bychom se ke lhaní. Boris při nástupu do funkce deklaroval, že by radši skončil mrtvý ve škarpě, než aby požádal Brusel o další odklad, a byl tak skálopevně přesvědčen, že Británie opustí EU 31.10.2019, to je pro vaši informaci dnes, asi týden poté, co požádal Brusel o další odklad. Tak nevím, je mi trochu líto Jeremyho Corbyna, lídra labouristické strany, chudák, musel se na ten Borisův slib těšit, vsadím se, že už ho několikrát viděl v té škarpě.

    Nicméně, je nabíledni jasné, že Británie neopustí EU tento rok a Bůh ví jestli i ten příští.

    Ale stejně jako ve Star Dance zbyde jeden člověk, který zvítězí nad ostatními a to bude ten, který vyvede Británii z EU, přičemž je hodně možností, byl tu Cameron, Plastová Lady, nyní Anglický Donald Trump, další může být Anglický Adolf Hitler, Benito Mussolini a nebo to může být obyčejný úředník, který bouchne do stolu a řekne:„odcházíme!" Tento člověk se zapíše do dějin jako druhý Winston Churchill nebo jako druhá Železná Lady, tak prosím, přejme si a nedopusťme ať to není Anglický Donald Trump.

    Tím pro dnešek končím a jdu sledovat Star Dance, mám tam oblíbence.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář