Jdi na obsah Jdi na menu

Za všechno může YouTube

 

Za všechno může YouTube

 

Když jsme všichni byli malí, rodiče se nás ptali, čím chceme být.

Většina na tuto otázku odpovídala zcela normálně. Něčím naprosto nesmyslným. Například: kosmonaut, princezna, nebo něco podobně uhozeného. Avšak našli se někteří, co měli normální představy, jako byl pokladní, kadeřnice, já osobně jsem se chtěl stát strojvedoucím od čehož jsem již upustil.

Ale když se dnes zeptáte malých dětí, většina vám odpoví, že se chce stát "jůtůberem". Já osobně se sám sebe ptám proč? Proč by někdo chtěl za a) sedět na židli před počítačem a žvanit něco o nové hře, nebo - podržte se - rozbalovat krabici, ve které je něco, co zaplatila kreditka rodičů. Jen si zadejte do YouTube unboxing. Nebo za b) natáčet na video kanadský žertík poněkud silnějšího rázu, neboť jak se zdá přesně toto si "publikum" žádá, který provádíte svému kamarádovi a kterému způsobíte popáleniny třetího stupně.

Mnoho dětí toto pochytilo od svých vzorů, kteří přišli na to, že se tímto dá nějak vydělat, a asi dobře když se tím děti chtějí stát, nebo je láká příslib peněz za málo úsilí. Proto taky nedávají pozor ve škole, protože stačí mít svůj kanál, sem tam natočit nějaké video a myslí si, že mají vystaráno. potom vychodí základku, zkusí kariéru "jůtůbera", zjistí, že jim to vynáší přesně nula peněz a co dál? Můžou zkusit učňák, ale co povolání?

Jak to tak vypadá, většina prázdných makovic sídlí na jednom místě. V politice. Tam mají šanci uspět ti, co neuspěli ve svém životě. Ti všichni mají jednu společnou věc, rozvrátili si svůj vlastní život, tak proč to neposunout na vyšší level, rozvracet život i ostatním,ne?

Pokud tomuto článku nevěříte, zeptejte se svého dítěte, čím chce být.

Vsadím se, že někde mezi nimi bude i další agent Bureš.

15.8.2019

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář